Válaszoltak Tarlósnak - ezt nem teszi zsebre

Reagált Tarlós István főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ).
Szász Péter, 2017. július 27. csütörtök, 20:49
Fotó: Napi.hu

A MEOSZ többször felhívta többek között Tarlós István figyelmét is, hogy az M3 metró akadálymentesítése nem jószándékú választási lehetőség, hanem jogszabályokban rögzített kötelezettsége - írta Kovács Ágnes, az egyesület elnöke a Napi.hu-nak.

Véleménye szerint nincs olyan indok, amely alapján elkerülhető a teljesítése: se forráshiány, se az érintettek száma.

A főpolgármester által közölt statisztikai adatok megalapozatlanok, mert ha csak a fogyatékosságban érintett személyeket vesszük figyelembe, akkor minden tizedik utas érintett a WHO szerint.

Szeretném Tarlós István figyelmét ismételten felhívni arra is, hogy az akadálymentesítésben érintettek a kisgyermekes, babakocsit használó családok és az idősek emberek is.

- közölte az elnök.

Úgy látja, hogy az akadálymentesítést soha nem gondolták komolyan, és ezt az állítást talán azt támasztja alá leginkább, hogy nem tudják megmondani, mekkora forrást igényelne konkrétan a teljes körű akadálymentesítés.

Az M3 metró kérdése nem a következő választások megnyerését segítő propaganda ügy, hanem több évtizedes kihatása lesz a fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedésére, melynek egyik feltétele és befolyásoló tényezője az akadálymentes közösségi közlekedés megléte is. Tarlós István nem hozhat felelőtlen és jogszerűtlen döntést ebben a kérdésben, viselnie kell a döntése következményét. Ideje nem kifogásokat, hanem megoldásokat keresni - zárul a nyilatkozat.

Tarlós István csütörtökön azt mondta, hogy pénzhiány miatt nem fognak akadálymentesíteni minden megállót a felújított M3 metrón. Azt is indokként hozta fel, hogy a mintegy 500 ezer utasnak alig egy ezreléke mozgáskorlátozott

Ha rajta múlna ugyanakkor, akkor minden állomás akadálymentesítve lenne - tette hozzá a politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

apali, 2017.07.29 09:46

Valamint ezzel egy időben ,kéretik emberek szükségletét kiszolgáló mellékhelyiségek kiépítése is Európai módon ! Szégyen ahogy ezt a kérdést is NEM kezelik a szarurak !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tibor9135, 2017.07.29 08:07

Ez az ESZEMENT Orbánsegget nyaló "valamit" elfelejtett!!! Az "akadálymentesítés" megvalósítása NEM(!!!) "kívánságműsor"!!!
Habár: Ezeknek az ALJAS-, SZEMÉT-, Haza- és Népáruló GYILKOSOKNAK "minden mindegy", ami nem az Ő "érdekeiket/gyarapodásukat" szolgálja...!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

papagaga, 2017.07.27 23:36

Ugyan mar hisz ezek millos kocsival jarnak hol erdekli oket az atlagemberek problemai....
Minden esetre megjegyzem az Uj KOKI metroban elfelejtettek uloalkamatossagot elhelyezni, igy megkonyitve az idosek es a mozgas problemaval kuzdo emberek varakozasat.... edekes 60 eve nem volt EU szabvany megis minden allomason elhelyeztek ulo alkalmatossagot, ma az uj metroknal ha van is csak is mutatoba... Ja es ha raulsz a korlatra mert faj a labad akkor jon a biztosagi es leorditja a fejed!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html