Így kezdhet Karácsony

Karácsony főpolgármesteri győzelme mellett az ellenzéki összefogás 9 fővárosi kerületben váltotta le a fideszes vezetést. Összesen 14 budapesti kerületben lesz ellenzéki polgármester, s stabil (18-15) baloldali többségű a fővárosi közgyűlés.
Szepesi Anita, 2019. október 14. hétfő, 10:01
Fotó: MTI Fotó

Azokban a kerületekben, ahol az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje nyert, a baloldal a kerületi képviselő-testületben is többséget szerzett, sőt, a XXII. kerületben a fideszes Karsay Ferencnek és a XX. kerületben civil színekben, de fideszes támogatottsággal újraválasztott Szabados Ákosnak is baloldali többségű testületet kell majd vezetnie - összegzi az eredményeket az Index.

Több kerületi polgármester bukása is meglepetésszámba ment, senki se mert volna például az óbudai és az újpesti polgármesterek távozására fogadni.

Óriásit zuhant a Fidesz támogatottsága a város leggazdagabb, leginkább polgárosodott budai kerületeiben, csak a kevésbé elegáns, kertvárosiasabb kerületekben szerepelt elfogadhatóan a kormányoldal.

Az agglomerációban egyebek mellett Pilisvörösvárt, Érdet, Gödöt, Százhalombattát, Szentendrét, Szigetszentmiklóst és Vácot is behúzta az ellenzéki összefogás. Törökbálinton a fideszes polgármester újrázott, de a képviselő-testület az ellenzéké, Budaörsön pedig mindent vitt a Fidesz ellenében induló lokálpatrióta egyesület.

A fővárosi közgyűlés18-15 arányú ellenzéki többsége jelentősen megkönnyíti Karácsony Gergely főpolgármesteri munkáját: elég a baloldali közgyűlési tagokkal megállapodnia, hogy a közgyűlés rendeleteket alkothasson. A főpolgármesteri kabinet sokkal kevésbé lesz kiszolgáltatva a fejlesztési forrásokról döntő kormánynak, a vasárnap megszerzett erős közvetlen és közvetett felhatalmazással lényegesen jobb pozícióból tárgyalhat majd Orbánékkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix7, 2019.10.14 12:51

"Óriásit zuhant a Fidesz támogatottsága a város leggazdagabb, leginkább polgárosodott budai kerületeiben"

Majd helyrejön ha karigeri behozza a régóta áhított vagyonadót és a második, 30%-os adókulcsot!
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.10.14 10:42

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html