Váratlanul belassult a gazdaság

A magyar GDP 2017 második negyedévében 3,2 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva - adta hírül gyorsbecslésében a KSH.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 16. szerda, 09:06
Fotó: Napi.hu

A friss adataok szerint a növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá.

A GDP volumene 2017. első félévben 3,7 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest - közölte a KSH. Az előző negyedévi 4,2 százalékos növekedés után a piaci elemzők a második negyedévre 4 százalékot vártak.

A második negyedévében - a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint - az előző negyedévhez mérten 0,9 százalékkal bővült a bruttó hazai termék volumene.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint az előző év azonos időszakához viszonyítva 3,6 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék volumene.

Első reakciója alapján a nemzetgazdasági tárca elégedett a lassuló növekedéssel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi2, 2017.08.16 10:00

@Great:
Közeleg a NEMZETHALÁL!

Ballibsi szagértők megmondták IMF hitel nélkül nem fog menni, csőd lesz
KÁR, KÁR
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Great, 2017.08.16 09:45

Egy gazdasági napilaptól teljesen értelmes dolog a nyers adatokat figyelembe venni, olyan dolgokkal, hogy például az idei negyedévben a húsvét miatt kettővel kevesebb munkanap volt meg nem foglalkozni. Emellett a 4 százalék, amit ti szépen hivatkozás nélkül a Portfóliótól loptok elemzői konszenzusként is inkább az igazított adatra vonatkozik, mert az ott megkérdezett elemzők veletek szemben értelmes és képzett egyének. Ismételten gratulálok kedves Napi.hu!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html