Vége lehet a hangoskodásnak, sokan fellélegezhetnek

Most vasárnap szavazhatnak a budapesti Erzsébetváros lakói arról, hogy helyi vendéglők továbbra is nyitva tarthassanak-e éjfél és reggel hat óra között. A híres bulinegyed működésének korlátozásáról szóló referendumot egy civil szervezet kényszerítette ki.
Komócsin Sándor, 2018. február 13. kedd, 08:57
Fotó: Napi.hu

Csaknem félezer szórakozóhely nyitva tartását korlátozhatják az erzsébetvárosiak, ha a február 18-ai helyi népszavazáshon úgy döntenek, hogy éjféltől reggel hatig nem lehetnek nyitva - írja a Magyar Nemzet. Senki sem vitatja, hogy a bulinegyed működése, zaja, mocska, a drogozás és a prostitúció megjelenése tönkreteszi a helyiek életét.

A helyi önkormányzat és a pártok azonban a rendkívüli bevételt is figyelembe veszik, amit Budapest e sajátos turisztikai szolgáltatása hoz. Például 2016-ban 6,6 milliárd forintot termelt a bulinegyed. Ez olyan nagyságrend, hogy budapesti vagy akár országos jelentőségűnek is tarthatjuk az erzsébetvárosi vendéglők működésének ügyét.

A referendumot az Élhető Erzsébetváros civil szervezet kényszerítette ki, a szervezet reményei szerint sokan elmennek majd szavazni vasárnap. A pártok és a helyhatóság inkább a részvételre buzdít, mint állást foglalna a bulinegyed nyitvatartásáról.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK