Világkiállítás: ezzel villant a Magyar Pavilon

Az év jelentős gazdasági eseménye az Asztanai Világkiállítás, amely Magyarországnak is komoly lehetőséget teremt arra, hogy bemutassa a magyar cégek energiatakarékosság, energiahatékonyság terén elért eredményeit - jelentette ki Varga Mihály az asztanai Expo Magyar Napjának megnyitóján - közölte a nemzetgazdasági tárca pénteken.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 18. péntek, 13:03
Fotó: Napi.hu

Varga Mihály szerint a Magyar Pavilon - mely koncepciójának középpontjában a napenergia, és az ezt hatékonyan felhasználó növény szimbólumaként az Élet Fája áll - elérte célját, eredményesen mutatta be az energiatakarékosság és az energiahatékonyság, az elektromobilitás, vagy épp az innovatív építészeti eljárások terén elért magyar fejlesztéseket, mindez komoly üzleti lehetőségeket is nyitott a magyar cégek előtt - idézi az MTI.

A Magyar Pavilont az elmúlt két hónapban mintegy kétszázezer látogató kereste fel. Elmondta: Kazahsztán a közép-ázsiai országok közül elsőként ad otthont a világ egyik legfontosabb gazdasági és kulturális seregszemléjének, amely már eddig is kiemelkedő sikert hozott.

A magyar-kazah együttműködés az elmúlt években stratégiai szintre emelkedett, gyors ütemben bővül a kétoldalú kereskedelmi forgalom, az év első öt hónapjában mintegy 270 százalékkal nőtt.

Az erősödő gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatok mellett fontos eredmény, hogy idén nyártól már közvetlen légi járat köti össze a magyar és a kazah fővárost - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK