Mészáros Lőrinc mint üzletember nem létezik, valójában ő Orbán Viktor strómanja. Ez nem Mészáros Lőrinc vagyongyarapodása, hanem Orbán Viktor vagyongyarapodása - véli a Jobbik elnöke, aki szerint az, ez a kérdés már túlmutat a korrupción.

Mint azt a portálnak elmondta ez már nemzetbiztonsági ügy, mert van egy ember, aki a miniszterelnöknek gyűjt forrásokat. (Mészáros a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss becslése szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik  legmódosabb magyarnak számít - ráadásul az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.) Ugyanakkor nemcsak őt, de minden oligarchát elszámoltatná: még azt a Simicska Lajost is, akivel korábban többször összeboronálta a sajtó.

Az interjúban a Jobbik gazdasági programját nem fejtette ki részletesen, azonban azt elmondta, a párt olyan paradigmaváltást szeretne, amelyet ökoszociálisnak neveznek. Vona úgy látja, hogy a piac szabadságát különböző kontrollok alá kell vonni: így szociális, a magyar természeti kincseket számításba vevő és óvó ökológiai, valamint nemzeti kontroll alá, hogy az ország javulását szolgálja.

A paksi bővítés kapcsán sem akart részletekbe bocsátkozni. Azt mondta, pártja nem atomenergia ellenes, de azt, hogy titkos megállapodást kötött a magyar állam Oroszországgal, nem támogatják. Arra sem adott egyértelmű választ, hogy mit gondol Oroszországról. Úgy látja ugyanis, hogy Magyarország geopolitikai kényszerben van, Moszkvával, Berlinnel, Washingtonnal és Ankarával is együtt kell működnie