A magyarok fele erre nem figyel, amikor nyaral

A magyaroknak körülbelül a fele köt biztosítást utazás esetén, a nyugat-európai országokban jóval magasabb ez az arány - hívta fel a figyelmet Gilyén Ágnes, a Europe Assistance Magyarország szóvivője az M1 csatornán az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. július 21. szombat, 12:04
Fotó: Pexels

Az utasbiztosításokhoz kapcsolt assistance szolgáltatás váratlan nehézségek, például közlekedési balesetek vagy betegségek esetén hasznos. A biztosító által megadott telefonszám napi 24 órában hívható, és a bajba jutott utazók magyar nyelven kaphatnak segítséget - tette hozzá Gilyén a műsorban.

A nyári hónapokban a leggyakrabban Horvátországból, Ausztriából, Szlovéniából, Szlovákiából és Romániából érkeznek segítséget kérő hívások, sérülések, betegségek, illetve közlekedési balesetek esetén. A tengerparton nyaralók gyakran keresik az assistance szolgáltatót sziklák vagy tengeri sünök okozta sérülések miatt, de érkeznek bejelentések búvárbalesetekről is. Emellett Horvátországban elég sok a közlekedési baleset, ami miatt segítségre szorulnak a magyar autósok - ismertette a szóvivő.

(Horvátországi nyaralókat figyelmeztet a rendőrség - ezt olvasta már?)

A fotó forrása: Pexels/Skitterphoto.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.07.22 10:16

Kétféle magyar utazik így:
1., a gazdag, aki az annyát leveszi egy likas 2 féllirésre is
2., a csóri, aki épp kitudja fizetni az utat
És amikor ezek kint bajbakerülnek, akkor jön a sírás, hogy az állam nem segít, nem hozza haza őket, nem fizeti a kezelést.
Pedig a megoldás adott, biztosítás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html