A MET Austria 2017. március 9-én új tagként jelent meg a HUPX fizikai szállítású piacán és 2017. április 1-től már piaci árjegyzőként is fontos szerepet tölt be - olvasható a tőzsde oldalán.

A bejelentés szerint a futures piac likviditásának elősegítése és a kereskedési tevékenységek növelése érdekében a piaci árjegyző feladata, hogy minden kereskedési napon vételi és eladói oldalon is ajánlatokat tegyen.

Ez egy fontos lépés a HUPX PhF piac likviditásának és versenyképességének növelése érdekében, ami különös jelentőséggel bír a MiFID II szabályozás közelgő életbe lépése, valamint a szervezett pénzügyi piac megalapításának tekintetében- mondta Tóth Péter, a HUPX vezérigazgatója.

A MET Csoport elkötelezett a magyar energia piac támogatása mellett és annak a CEE-SEE régióban betöltött központi szerepének megerősítésében - fogalmazott Lehőcz Balázs, MET Power vezérigazgatója.

A HUPX PhF piac 2011. júliusában indult. Tavaly a teljes 6,9 TWh mértékű kereskedett forgalommal, 15 ország 27 vállalata bonyolította árampiaci ügyleteit ezen a piacon.