A legnagyobb francia baromfifeldolgozó magyar céget vett

Az LDC, a legnagyobb francia baromfifeldolgozó szerdán bejelentette, hogy megállapodott az ágazatban tevékenykedő debreceni Tranzit Csoport többségi részesésének a megszerzéséről, európai pozícióinak erősítése részeként.
Domokos László, 2018. május 30. szerda, 20:00
Fotó: Napi.hu

A francia vállalat 70 százalékos részesedést vásárol a magyar cégben, de az összeget nem hozta nyilvánosságra, a családi vállalkozás 30 százaléka a jelenlegi tulajdonosoknál marad. Az ügylet lezárásához még a versenyhatóság jóváhagyása is szükséges - adta hírül az MTI.

A Tranzit főleg liba- és kacsafeldolgozással foglalkozik, és jelentős a kivitele Németországba.

Az LDC által közölt adatok szerint a Tranzit tavalyi árbevétele 108 millió euró volt, a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredménye (EBITDA) pedig 20 millió euró.

A francia cég az elmúlt években erősítette jelenlétét Lengyelországban, május elején pedig megkapta az illetékes francai hatóság engedélyét ahhoz, hogy átvegye helyi riválisát, a Doux baromfifeldolgozót, amely a Közel-Keleten az olcsó brazil csirke miatt jutott csődbe.

Az LDC működési eredménye a február végén záródott pénzügyi évben 184,7 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 176,6 millió euróról. A nettó profit 140,7 millió euróra nőtt egy évvel korábbi 130,3 millió euróról.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK