A Magyar Nemzetet nem menti meg Ungár Péter

Nem vagyok optimista a Magyar Nemzetet illetően. Irreális az az ár, amit a jelenlegi tulajdonos kér - mondta Ungár Péter LMP-s politikus, milliárdos a mérce.hu-nak adott interjúban.
Domokos László, 2018. április 23. hétfő, 20:22
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Nem szeretném az árat megnevezni, de irreálisnak tartom. De szerintem már önmagában abból, ahogyan a tulajdonos bezárta az újságot, látszódik, hogy nem valós az eladási szándéka sem. A továbbiakban is fogok azért még egy-két kört futni, de ennek hamarosan vége lesz - mondta Ungár a portálnak. Szavai szerint ajánlata a Magyar Nemzetre, a Heti Válaszra és a Lánchíd Rádióra vonatkozott. (A Magyar Nemzet nem hivatalos vételára 1,5 milliárd forint - a szerk.)

Mindenféleképpen fogok pénzt áldozni arra, hogy legyen Magyarországon ellenzéki média - fogalmazott az interjúban. Ungár Péter nem hisz abban, hogy van független média. Ezt azzal magyarázza, hogy Nyugat-Európában is minden médiumnak van tulajdonosa, és idehaza is ez a helyzet.

Még április 10-én jelentették be, hogy a Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu, valamint a Lánchíd Rádió is azóta csak zenét sugároz.

Ungár Péter mellett még egy jelentkező volt, aki átvette volna a napilapot, Milkovics Pál csehországi magyar vállalkozó. Ő azonban elállt a tárgyalási szándékától, mert a sajtóban strómanként kezdték emlegetni, mert egy "offshore cégen" keresztül kereste meg őket.

A Heti Válasz és internetes felülete, a valasz.hu új befektetőt keres, míg a Hír TV működik, de komoly költségcsökkentés zajlik.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.04.24 08:08

Ungár anyja titkos megállapodásával legalább a 2/3-t biztosította a fidesznek, ez is valami, mehet a kaszzához.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html