Nagy ajándékot kap Debrecen a kormánytól

A kormány 120 millió euró (mintegy 3,8 milliárd forint) erejéig kezességet vállalt Debrecen javára, a BMW-gyár telkével kapcsolatos esetleges kártérítésekre és egyéb kötelezettségekre - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2018. november 13. kedd, 20:55
Fotó: MTI Fotó - A debreceni BMW gyár leendő helyszíne

Debrecen kizárólagos tulajdonában áll a Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft., amely október 12-én adásvételi előszerződést kötött a  BMW Manufacturing Hungary Kft-vel. a majdani gyár területére.

Miután az autógyár  nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, így az adásvétellel kapcsolatos - a Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft.-t terhelő - valamennyi, az előszerződés, illetve a végleges adásvételi szerződés alapján terhelő fizetési kötelezettségre kezességet vállalt az állam.

A határozat kitér néhány olyan konkrét kötelezettségre is, amely része a kezességnek. Ezek a következők:

  • a földmunkákkal,
  • a telekalakítással,
  • a közművesítéssel kapcsolatban esetlegesen felmerülő késedelmi kötbér megfizetése,
  • a vételárelőleg - elállás esetén - történő visszafizetése
  • és az esetlegesen felmerülő, szerződésszegésből eredő kártérítési igények megtérítése.

A kezesség a telek - végleges szerződéssel való - átruhásának napjától, annak az ötödik évfordulójáig tart.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.13 22:17

Helyes! Sok-sok ingyenpízt a multinak az adónkból! Nállunk a multik az új rászoruló segílyesek, őket is el kell tartani valamibűl, "véletlen" megint a mi adóforintjainkból! Nehogy mán íhen hajjanak itt nállunk, a szegínyek!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html