Baj van: máris cserélni kell a felújított metrókocsik üléseit

Sok repedést találtak a Metrowagonmas által felújított, a 3-as metró vonalára telepített orosz metrókocsikon a BKV szakemberei. Változatlan igénybevétel mellett ezekből törés lesz. Tudomása van erről már a cégvezetésnek is - értesült a Magyar Narancs.
Domokos László, 2018. június 29. péntek, 18:42
Fotó: Napi.hu

Az ülések merevítésével van baj: másfél méter hosszú üvegszálas padokról van szó, amelyekre a kárpitozott ülőkéket szerelték, ezek repednek végig. A hetilap információi szerint konstrukciós hiba az oka mindennek.

A törések utáni utolsó fázisban az ülések - és velük a felújított szerelvények is - használhatatlanokká válnak, a javításukhoz a forgalomból ismét ki kell vonni a szerelvényeket, és emiatt csökken a járműveknek a gyártó által vállalt rendelkezésre állási ideje, ez pedig kötbérfizetéssel jár.

A BKV elismerte a hibát. Eszerint a felújított szerelvények utasüléseit, háttámláit vandálbiztos kivitelűre cserélte a Metrowagonmas. Az átalakított tartószerkezeten jelentkező hibát garanciális eljárás keretében javítja, szükség esetén azt cseréli.

HOZZÁSZÓLÁSOK