Bejelentést tett az OTP

Az OTP Simple kártya segítségével szeptembertől bármely bank ügyfele számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetés élménye - jelentette be az OTP.
Domokos László, 2017. szeptember 7. csütörtök, 14:47
Fotó: Pixabay

Az OTP Bank június közepén jelentette be érintéses (NFC) mobilfizetési megoldását, amelyet a Simple applikáción belül valósított meg és exkluzívan az OTP Bank által kibocsátott kártyával rendelkező ügyfelek számára volt elérhető.

Eddig több mint 24 ezer darab bankkártyát digitalizáltak, és több mint 750 millió forint értékben vásároltak az NFC technológia segítségével. Az érintéses mobilfizetés vonzereje a használat egyszerűség, miközben egyre több terminálnál van lehetőség NFC-s fizetésre. Magyarországon már 87 ezer helyen lehet az okostelefonok segítségével fizetni, de az elfogadóhelyek száma folyamatosan nő.

A most bevezetett Simple kártya segítségével már minden olyan felhasználó számára elérhetővé válik az érintéses mobilfizetési szolgáltatás, aki rendelkezik NFC-képes, minimum 4.4-es Android operációs rendszert futtató okostelefonnal és egy bankkártyával.

Az OTP Bank tavaly indította el digitális fejlesztési programját - mondta Csányi Péter, a bank digitális értékesítési és fejlesztési igazgatóságának vezetője.

A Simple kártya lényege, hogy azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek OTP Bank által kibocsátott bankkártyával, egy az OTP által kibocsátott virtuális prepaid kártyát hozhatnak létre és erre pénzt tölthetnek fel. A kártya digitalizációja után már érintéssel is tudnak fizetni az alkalmazáson keresztül. A felhasználók kártyájukat havonta maximum 65 ezer forint erejéig és csak Magyarország területén használhatják.

Címlapkép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.09.08 06:12

Vicc, hogy csak Android-on fut, iOS-en pedig nem. Ezzel rengeteg ügyféltől elesnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html