Nagy csontváz van a BKV szekrényében

Hatalmas kötbért halmozott fel a BKV egy 15 évvel ezelőtti ingatlaneladáson, és semmilyen kilátás nincs arra, hogy ettől a tartozástól valahogy megszabaduljon.
Komócsin Sándor, 2020. október 13. kedd, 08:23
Fotó: Napi.hu

A BKV 2005-ben, még Demszky Gábor főpolgármester regnálása idején értékesítette a Könyves Kálmán körútról nyíló remízt a Central Ingatlan Kft.-nek. Az adásvételi szerződés szerint a fővárosi közlekedési cégnek 2008-ban kellett volna kiürítenie a területet, de ez a mai napig nem történt meg - írja a Népszava. A kötbér már tavaly decemberben meghaladta az 1,2 milliárd forintot. A szerződésben annak idején nem rögzítették sem a kötbérfizetés maximum összegét, sem az időtartamát, így a határ a csillagos ég.

A BKV ráadásul patthelyzetben van, mivel nem mondhat le a kocsiszínről, különösen most a hármas metró pótlása és az érkező új CAF-villamosok okán. Az elmúlt években többször is vizsgálták egy új remíz építésének lehetőségét, de a BKV-nak soha nem volt rá pénze. A projekt 2011-ben átkerült a Budapest Közlekedési Központhoz (BKK), amely 2014-re elkészítette a tájékoztatóját, de más nem történt.

A BKV nagy szorongattatásában levelet írt Tarlós Istvánnak is, aki azt válaszolta: majd akkor keressék, ha a Fővárosi Közgyűlés elé kell terjeszteni az ügyet. A remízépítés ugyan bekerült a BKK beruházási toplistájába, mint "feltétlenül szükséges" projekt, de a jelenlegi járvány-kormány-válság kombinációban formálódó jövő évi költségvetésben aligha akad legkevesebb 4 milliárd forint új villamos kocsiszín építésére. Így itt-ott aládúcolják a ferencvárosit, amelynek felújítását már 15 éve se tartották gazdaságosnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.10.13 18:11

Tarlós Pisti úgy csinál mintha nem is tudott volna erről, de nem csoda, hiszen amikor háromkeres polgármester volt már akkor is "ifjúkori" szenilitásban szenvedett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html