A magyar Tesco belehúzott, a vásárlók azonnal lecsaptak

A Tesco online áruháza rákapcsolt, a hétvégén még lehetett foglalni időpontot 1-2 nappal későbbre, de a vásárlók ráugrottak a lehetőségre. Gyorsan betelt a naptár.
Csernátony Csaba, 2020. április 22. szerda, 10:18
Fotó: Napi.hu

A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a kiskereskedelmi piacot. A vevők több hullámban is megrohamozták a legnagyobb élelmiszerláncok boltjait, közben pedig rengeteg megrendelést adtak le a boltláncok online áruházaiba.

Márciusban sok netes áruházat működtető boltlánc, a Tesco, az Auchan, a Spar és a CBA is időt kért, volt, hogy két hétre előre lehetett csak foglalni. Akadt boltlánc, amely a korlátozott kiszállítási kapacitások, azaz a véges számú teherautó és házhoz szállítást végző munkatárs miatt napról napra nyitott új "időablakokat" a következő 1-2 hétre, amint azok beteltek, nem adott több időpontot.

Hamar lecsaptak a naptárra

A Tesco a kimagasló kereslet miatt rákapcsolt: az elmúlt hétvégén már 1-2 napra előre is lehetett időpontot foglalni, amire az elmúlt hetekben nem nagyon volt példa.

Most sem tartott sokáig: a vásárlók azonban gyorsan kapcsoltak és lecsaptak a szabad időpontokra. Kedden már több budapesti és egy velencei címre is csak a május 5-én induló hétre volt hely.

Új munkatársak, jégkockás furgonok

Bár csak rövid időre tudta felszabadítani a naptárát a Tesco, a korábbinál több megrendelést tud teljesíteni. Hetekkel ezelőtt ugyanis toborzásba kezdett a boltlánc: a megugró kereslet miatt határozott időre felvett 170 munkatársat, akik jellemzően más szektorokból érkeztek a boltlánchoz.

Emellett összefogott a magyar piacon több évtizede a jégkockákat többek között éttermeknek, kocsmáknak kisteherautókkal kiszállító Ice Cube Hungaryvel. Ez kézenfekvő partnerség. A Tesco részéről azért, mert Ice Cube-os sofőrök gyakorlottak a kiszállításban és a teherautóik megfelelnek az élelmiszer-kiszállításhoz szükséges szigorú minőségi és higiéniai követelményeknek. A jégkockás cégnek pedig azért, mert a tescós együttműködéssel a vendéglátóipari egységek bezárása miatt kieső forgalmat részben kompenzálni tudja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2020.04.23 15:00

Ha csak nem romlando arut kene kiszallitani, akkor arra barki es barmi kepes, csak akarat kerdese. Akar a katonasag is furikazhatna. De mar nem tart sokaig, rajottek, hogy foldbeallt a gazdasag, ezert ha mindenki beledoglik, de akkor is feloldjak a korlatozasokat. Es akkor fog csak kiderulni, hogy nem is hal bele mindenki. Akik pedig tulelik, azok mergesek lesznek, hogy miert kellett hetekig bezarva lenniuk.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2020.04.22 15:31

Hetek óta egy hülye is látja, hogy döbbenetesen nagy igény lenne házhoz szállítási szolgáltatásra (főleg vidéken, ahol közel nulla ilyen lehetőség van).
Egy hülye is tudja, hogy hiába énekli negedóránként a TV meg az internet, hogy "maradj otthon", ha elfogyott a kenyér, akkor menni kell a boltba (maszk nélkül, mert nem lehet kani sehol), mert senki sem hozza oda a kenyeret, még pénzért sem. És az ember a boltból, utcáról hazaviszi a vírust a családba. Tehát a következő hetekben valószanűleg több tízezren fognak megfertőződni csak amiatt, mert náluk nincs megoldva a házhoz szállítás.
A kormánynak csak egy csettintésébe kerülne és néhány nap alatt országosan szinte magától megoldódna ez a probléma. Csakhogy valami miatt semmi nem történik ez ügyben. Ha azt feltételezném, hogy léteznek korrupt politikusok (ami persze távol álljon tőlem), akkor arra gondolnék, hogy egyes (házhoz szállításban érdekelt) cégek folyamatosan vastag kenőpénzeket tolnak bizonyos zsebekbe, hogy a kormány továbbra is ilyen töketlen maradjon, ne rontsa az ő bizniszüket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html