CBA-vezér: több ezer bolt tűnhet el

Megállapodás született pénteken a CBA Baldauf Kft. és a német Lidl diszkonthálózat között, eszerint a CBA egyik franchise cégének hét boltja jövőre Lidl-üzletként nyitja újra kapuit. Baldauf László a Magyar Időknek adott interjújában azt is előrevetíti, hogy több ezer bolt tűnhet el a piacról.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 19. kedd, 07:28
Fotó: Napi.hu

A szakember szerint ideje felismerni, hogy globálisan megváltozott a kiskereskedelem szerkezete, mert átalakultak a vásárlási szokások, manapság a diszkontok a legnépszerűbbek a középosztály körében - magyarázta Baldauf László, miért döntött úgy, hogy külföldi kézbe adja jól teljesítő élelmiszerboltjait.

Szerinte a kilencvenes években sem a politikusok, sem a gazdasági elit nem számolt annak következményeivel, hogy a multiáruházláncok betelepítése mivel jár mostanra, ezért a hazai cégek piacszerzését a jövőben támogatni kell.

A CBA korábbi vezére szerint kedvező irányba fejlődik a magyar gazdaságpolitika, amelyhez a bizalmat jövőre újra meg kell szavazni. Annál is inkább, mert a hazai kereskedők számára minden körülmény megérett ahhoz, hogy túlsúlyba hozzák a nemzeti tulajdont a külföldi láncok uralta ágazatban. Szavai szerint szükség van a multikra az egészséges versenyhez, azonban a magyar üzleteknek nagyobb teret kell engedni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2017.12.19 10:06

Teszek a nemzeti tulajdonra!
Az egyház is nemzetközi, a tőke is, ki a faxot érdekel a tulajdon, hiszen ki sem deríthető a legtöbb esetben, akkor veszek részvényt amikor akarok és ott és olyat amihez éppen kedvem szottyan. Az ellenkezőjét be lehet adni egy szocializmusban szocializálódott bácsinak néninek meg az elnevelt gyerekeinek.
Ha meg korlátozzák a tőkemozgást és a versenyt mint Magyarországon és a kutyák nemi szervét is nemzetinek nevezik az egyenes út a bukáshoz, csak addig működik míg lesz akit lehet sarcolni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matuska63, 2017.12.19 08:46

Ha a CBA-k nem a szocializmusból visszamaradt technikával és eladási gondolkodásmóddal operálnának talán még jobban működnének. A két cég árszinvonalán lenne mit gondolkodni.
A reklámok minőségén ,emberekhez hozzászólásán fényévnyi különbségek vannak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kotkodus, 2017.12.19 08:01

hiába... nem értem a fideszesek gazdasági "logikáját"...

ha kedvező irányba halad a nemzeti gazdaságpolitika, akkor miért adja el egy nemzeti az üzletét?
és ha kedvező irányba halad a nemzeti gazdaságpolitika, akkor miért nem egy nemzeti veszi meg egy másik nemzeti üzletét?

amit én látok ez alapján az eset alapján az az, hogy a lidl-nek hatékony a gazdaságpolitikája... és nem a nemzetnek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html