A CIB Visa Inspire és CIB Mastercard kártyákkal rendelkező lakossági ügyfelek után így most már a vállalati ügyfelek által használt kártyákkal is elérhető a szolgáltatás, és ezzel a CIB által kibocsátott összes érintéses fizetésre alkalmas bankkártyával lehet Apple Pay-jel fizetni.

E megoldás lényege a biztonság, a személyes adatok védelme. A szolgáltatással használt bankkártya tényleges kártyaszámait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. A program egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a kártyához, amelyet titkosított formában, biztonságosan tárol a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakció engedélyezése egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód alapján történik.

Ráadásul a jelenlegi járványügyi helyzetben különösen előnyös a használata, hiszen érintésmentes fizetést tesz lehetővé, és a vásárlás összegétől függetlenül a legtöbb POS terminálnál nincs szükség PIN-kód megadására sem a fizetésnél.

A megoldás egyszerűen beállítható, és aktiválásakor a bankkártyák minden előnye továbbra is elérhető a felhasználók számára. Az üzletekben az Apple Pay az iPhone SE, iPhone 6 és újabb készülékek, valamint az Apple Watch óra segítségével is használható - olvasható a bank közleményében.