Elkezdődik a BMW-gyár építése

Két héten belül elkezdődnek a debreceni BMW-gyár építési munkálatai - jelentette be a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft.
Szabó Dániel, 2020. január 30. csütörtök, 13:14
Fotó: Getty Images

Február 13-án kezdődnek a debreceni BMW-gyár cölöpözési munkálatai, a beruházás első ütemében 460 ezer négyzetméter alapterületű épületet építenek meg - jelentették be az MLSZKSZ szervezésében megrendezett 11. Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián.

A Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. tájékoztatása szerint a gyárnak helyet adó 400 hektáros területet az előkészítési munkálatokat követően áprilisban adják át a beruházónak. Zajlanak az ipari és közlekedési infrastruktúra kialakításának munkálatai, amelynek keretében többek között két autópálya-leágazást, nagy kapacitású vasúti átrakót, kamionparkolót és új vonatmegállókat is létesítenek. Az előzetes becslések szerint az idei évtől kezdődően mintegy 6 ezer ember dolgozik majd a gyár és környezetének építési munkálatain.

A BMW-gyárba már több embert fel is vettek, a toborzás pedig folyamatosan, több lépcsőben zajlik.

Póser Zoltán, a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetője a Herceghalmon január 30-31-én rendezett, 11. Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián előadásában elmondta, hogy a BMW-gyárnak otthont adó Debrecen melletti Észak-nyugati Gazdasági Övezet 400 hektáros területének előkészítésén tavaly január óta dolgoznak. Többek közt régészeti, lőszermentesítési és talajkiegyenlítési munkálatokat végeztek, melynek során 2,4 millió köbméter földet mozgattak meg és másfél kilométer dréncsövet fektettek le. Mára a munkálatok 80-90 százaléka elkészült, a teljes területet áprilisban adják át a német beruházónak - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2020.01.30 17:49

@europeer: nemcsak a Dunántúl van ilyen helyzetben, hanem Budapest környéke is. A régen nyugodt települések ma már élhetetlenné váltak a sok belső bevándorló miatt. Főleg a déli körzet. Tehát belső migránsok: Ez a rész megtelt. NE gyertek ide lakni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.01.30 16:02

Kíváncsi vagyok, hogy azután milyen hazugságot találnak ki a belső migránsok, akik Debrecenből jönnek a Dunántúlra dolgozni, mert ott állítólag nincs munkalehetőség.
Velem rácsesztek, mert kinyomtattam a központok állásajánlatait iparvárosok szeritn, és eléjük tettem. Debrecenben sokkal t9bb ajálat volt mint erre.
Nem tudtak mit mondani. Csak mánia, hogy onnan el kell jönniük.
Ezt látta a szüleitől neki is mennie kell a szülőhelyéről, mert vándorolni kell nyugat felé. Mánia.
Mondtam, át kell írni a népdalt, hogy Debrecenből kéne menni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html