Diákhitelesek, figyelem! Jó hír érkezett

Továbbra is 2,3 százalék marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakban. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamata pedig 0 százalék, köszönhetően az állami kamattámogatásnak - adta hírül a Diákhitel Központ.
Domokos László, 2018. június 21. csütörtök, 15:47
Fotó: Shutterstock

A mai bejelentés szerint 2018. július 1-től továbbra is 2,3 százalék marad a Diákhitel1 kamata, így a 17 éves fennállása óta a legkedvezőbb feltételekkel vehető igénybe a szabad felhasználású hitelforma.

A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlába pedig 2017 októbere óta 0 százalék. A kedvező kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetők.

A hitelben felvettek száma másfél évtized alatt meghaladta a 390 ezer főt, a kihelyezett hitelösszeg pedig lassan eléri a 334 milliárd forintot - közölte a Diákhitel Központ.

Az MFB-csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, valamint magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől. A forrásszerzés jelentős eszközei az Európai Beruházási Bankkal kötött finanszírozási szerződések, amely hosszú lejáratú források kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszik lehetővé a Diákhitel Központ számára.

A 2018-2019-es tanévben a diákok a szabad felhasználású Diákhitel konstrukció esetében havi 15 és 70 ezer forint közötti összeget vehetnek fel, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.

Fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK