Dől a pénz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez

Több mint négy és félmilliárd forintért vásárolt informatikai és infokommunikációs eszközöket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a T-Systems Magyarország Zrt.-től, uniós forrásból.
Németh Géza, 2016. november 23. szerda, 17:50
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem által kiírt nyílt tender eredménye a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A feladat két részből áll, az első a központi informatikai rendszerek szállítását foglalja magában. Így a nyertesnek le kell szállítania a hálózati aktív - vezeték nélküli hálózati elérést biztosító - rendszereket, a hang- és képkommunikációs rendszert, a központi szervert, továbbá PC-ket, notebookokat, tableteket, nyomtatókat, végül pedig el kell végeznie a kábelezést is. Ennek az ellenértéke 4 milliárd 371 millió forint.

A T-Systems mellett erre a részre pályázott még a Tigra Computer - és Irodatechnikai Kft. is, de nem nyert. Az értékelésnél 25 súlyszámmal szerepelt az ajánlattevő szakember gárdája és 80 súlyszámmal az ár esett latba.

A második részt a központi informatikai rendszerek nagy rendelkezésre állású elemeit befogadó, a fizikai behatolás- és tűzbiztos infrastruktúra kiépítése adta. Ennek keretében szünetmentes áramforrást, tűzjelző és tűzoltó rendszert, továbbá beléptető rendszert kell szállítani, üzembe helyezni. Ennek az ellenértéke 143,3 millió forint. A második rész elnyerésére egyedül a T-Systems pályázott.

A nyertessel a szerződést az ajánlatkérő - mindkét részre - október 11-én kötötte meg a szerződést. Mindkét rész forrása az uniós Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.11.24 09:32

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2016.11.24 08:31

Nevelik a jövő teljesen felesleges, pazarló és bürokratikus tintanyalóit, a burjánzó állami bürokráciát. Pénz nem számít :-(
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html