Dühíti a tolongás a BKV járművein? Nincs igaza!

A BKV szerint jelentéktelen késések bosszantják az utasokat nap mint nap, a legkevésbé jó helyzetben a 3-as metró van, ám az új szerelvények megjelenése ott is kiválóvá tesz majd a helyzetet.
Komócsin Sándor, 2017. április 24. hétfő, 09:42
Fotó: Napi.hu

Az utasok szubjektíven sokszor érzik úgy, hogy késnek a BKV járművei, például a metró sokat időzik az alagútban, ám a közlekedési vállalat statisztikai adatai alapján nem indokolt a hőbörgés - derül ki a Világgazdaság cikkéből. A metrónál például tavaly a tervezett menetek 99,75 százalékban tartották a menetrendet

A legtöbb gond az M3-as vonalán bosszantotta az utasokat, főként a szerelvények hibái miatt. A késéssel járó zavarok 92 százaléka rövidebb volt öt percnél, hét százalékuk volt 5-15 perc hosszúságú és csak egy százalékuk volt ennél is hosszabb.

A fővárosi buszok, villamosok, trolik és hajók naponta 50 ezerszer indulnak el a megállókból, és az esetek több mint kilencven százalékában ezt a menetrendben meghatározott időpontban, ehhez képest legfeljebb egy perc eltéréssel teszik. A maradék tíz százalékban fordul elő, hogy a jövendő utas egyre dühösebben várja a járművet.

HOZZÁSZÓLÁSOK