Egyre nagyobb a baj a Tescónál és a többi áruháznál

Válságtanácskozást tart a Tesco vezetősége a szakszervezetekkel az egyre riasztóbb munkaerőhiány miatt. A helyzet a többi áruházláncnál is hasonló, a nagy cégek a kis boltoktól is elszívják az alkalmazottakat.
Napi.hu, 2016. augusztus 10. szerda, 09:35
Fotó: Napi.hu

Válságtanácskozásra hívta a Tesco vezetősége szerdára a két kiskereskedelmi ágazati szakszervezet képviselőit, hogy közösen találjanak ki valamit a vészes munkaerőhiány orvoslására - írja a Népszabadság. A tárgyalások fő témája a cég központi raktárában kialakult helyzet lesz.

Itt legalább harminc százalékkal több emberre lenne szükség ahhoz, hogy minden üzletbe időben eljuttathassák az árut. Hírek szerint kölcsönzött munkaerővel próbálták orvosolni a gondot, amiből balhé lett, mert a külsősök többet kaptak ugyanazért a munkáért, mint a belsősök.

További hírek szerint a többi áruházlánc is hasonló cipőben jár. A központi raktárak a munkaerőhiány miatt már a működésképtelenség határára sodródtak. A Lidl helyenként boltjai bejáratánál hirdeti, milyen jól lehet keresni nála. A munkaerőhiány miatt emelkedő bérek már a kisboltoktól csábítják el az embereket.

A kormány nem könnyíti meg a kiskereskedők helyzetét: Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a héten jelentette be, hogy ősszel új jogszabályokat kezdeményeznek a vasárnapi munkavégzéssel kapcsolatban - emlékeztet a napilap. Ezek miatt több dolgozóra lehet szükségük az áruházaknak vagy be kell  zárniuk vasárnap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.08.10 12:06

@tepsi:
Ez teljesen vállalati ügy, meg fogják oldani.
Csak hát pártunk és kormányunk minden problémát igyekszik felfújni hipermarketek esetén, különösen a farizeus párt nélküli része a kereszténynek magát álcázó párt, igaz nem is látni őket.
Minél kisebb a munkanélküliség annál nehezebb embert találni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2016.08.10 10:39

"Válságtanácskozást tart a Tesco vezetősége a szakszervezetekkel " A szakszervezetekkel erről nincs mit tárgyalni. Megötszörözik a béreket és máris nem lesz munkaerőhiány. Ha nem megy, azaz nem bírják a piaci versenyt akkor zárjanak be. Tudom hogy az már nem tettszik ha nem csak a melósra, de rájuk is vonatkozik a " Nincsen ingyen ebéd! "
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html