A fagyasztóládák gyártása is leáll Jászberényben

A jászberényi fagyasztógyár utolsó időszakban foglalkoztatott 113 dolgozója közül 82 embernek mondtak fel. Hűtőket még gyártanak, a porszívók készítése augusztusban áll le - közölte a cég a hvg.hu-val.
Domokos Erika, 2020. április 14. kedd, 16:29
Fotó: Napi.hu - A kép illusztráció.

Leállt a termelés az Electrolux 1997 óta működő jászberényi fagyasztóláda-üzemében, ami a vállalat tavaly bejelentett üzleti átalakulásával van összefüggésben. A döntést 2019 szeptemberében jelentette be az Electrolux-csoport, az új vállalati stratégiával összhangban - a jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására fókuszál a magyarországi vállalat. A fagyasztóládák gyártását kiszervezik - írta a cég közleményében, amit a hvg.hu-nak küldtek.

Ugyanazon a telephelyen történik a szabadonálló felülfagyasztós és beépített hűtők gyártása is, ezeket a termékcsoportokat a jelenlegi üzembezárás nem érintette - közölte a svéd hátterű vállalat. Szintén Jászberényben működik a vállalat porszívógyára, ez az üzem augusztusig működik tovább, a gyártás kiszervezésének folyamata pedig 2021. január 31-én zárul.

Az utolsó időszakban 113 fővel működött a fagyasztóládaüzem, a munkatársak kisebb része átkerült a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemébe, ők tovább dolgoznak, 82 fő pedig végkielégítéssel távozik a cégtől. A tavaly szeptemberben bejelentett átszervezést nem érintette a kialakult járványügyi helyzet - közölte a vállalat a lappal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2020.04.14 20:38

Ideje újra elkezdeni a régifajta. 30-40 évig megbízatóan működő bojlerek gyártását.
Vagy lebontani a gyárat, lehetne a helyén mondjuk narancs ültetvény.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html