Leállt a termelés az Electrolux 1997 óta működő jászberényi fagyasztóláda-üzemében, ami a vállalat tavaly bejelentett üzleti átalakulásával van összefüggésben. A döntést 2019 szeptemberében jelentette be az Electrolux-csoport, az új vállalati stratégiával összhangban - a jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására fókuszál a magyarországi vállalat. A fagyasztóládák gyártását kiszervezik - írta a cég közleményében, amit a hvg.hu-nak küldtek.

Ugyanazon a telephelyen történik a szabadonálló felülfagyasztós és beépített hűtők gyártása is, ezeket a termékcsoportokat a jelenlegi üzembezárás nem érintette - közölte a svéd hátterű vállalat. Szintén Jászberényben működik a vállalat porszívógyára, ez az üzem augusztusig működik tovább, a gyártás kiszervezésének folyamata pedig 2021. január 31-én zárul.

Az utolsó időszakban 113 fővel működött a fagyasztóládaüzem, a munkatársak kisebb része átkerült a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemébe, ők tovább dolgoznak, 82 fő pedig végkielégítéssel távozik a cégtől. A tavaly szeptemberben bejelentett átszervezést nem érintette a kialakult járványügyi helyzet - közölte a vállalat a lappal.