Eltűnhet az RTL Klub a Digi online csomagjából

A Digi augusztus 21-től kiveszi az RTL Klub csatornát a neten nézhető Digi Online-on elérhető csatornák közül - értesült a hvg.hu. A tévécsatorna szerint folyamatban vannak a tárgyalások.
Domokos Erika, 2019. július 22. hétfő, 21:53
Fotó: Getty Images - A

Módosítja a Digi az általános szerződési feltételeit -  közölte a szolgáltató a honlapján. Ennek részeként augusztus 21-én törlik az online csatornalistából az RTL Klubot.

A Dogi Online lényege, hogy minden DIGITV/DIGI/DIGI+ televíziós csomaggal és DIGI internetes szolgáltatással rendelkező előfizető a tévéadással egyidőben követheti a TV csatornákat számítógépén, laptopján, okostévéjén, illetve telefonján. Ebből az online, élőben nézhető csatorna-felhozatalból kerül ki majd az RTL Klub, míg az RTL-csoport más csatornái (RTL II, Cool TV) továbbra is nézhetők online - olvasható a hvg.hu cikkében.

Az RTL Klub arról tájékoztatta a lapot, hogy disztribúciós partnerük multiscreen (több, például online felületen történő adás) szolgáltatására vonatkozó szerződése lejárt. "A szolgáltató számára ilyen esetben kötelező az előfizetők tájékoztatása, illetve az általános szerződési feltételek módosítása. Az RTL Magyarország csatornái digitális jogainak (mint a multiscreen) értékesítését a CLT-UFA S.A. végzi az RTL Most keretében, a tárgyalások folyamatban vannak" - közölték.

HOZZÁSZÓLÁSOK