Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A próbaüzem a tervek szerint decemberben kezdődhet, az üzemszerű működés 2019 tavaszától indul. A beruházást a Mátrai Erőmű 25 százalékban saját erőből, 75 százalékban pedig bankhitelből fedezi. (Magától hízik a Mészáros-birodalom.)

A beruházás alapkövét szerdán rakták le. A környezetbarát létesítményt egy bányaművelés után rekultivált, korábbi meddőhányó 33 hektáros területén építik meg, és Magyarország legnagyobb naperőműve lesz.

A legújabb technológiával készülő, költséghatékony fotovoltaikus erőmű mintegy 64 ezer, egyenként 355 watt névleges teljesítményű, fixen elhelyezett polikristályos napelemből áll majd. A naperőmű mintegy 4 ezer háztartást lesz képes ellátni villamos energiával.

Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósági elnöke a beruházás kapcsán kifejtette: a megújuló energiatermelési fejlesztésekkel olyan beruházási koncepciót kívánnak megvalósítani, amely mellett megőrzik piaci pozíciójukat. A vállalat állítaná elő 2030-ban is az itthon fogyasztott áram 15 százalékát, ami a hazai termelés ötödét jelenti - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!