Figyelmeztet a hatóság - Romlott húsokat szállítanak házhoz

Az ünnepek közeledtével számos bejelentés érkezett a Nébih-hez, miszerint a különböző hirdetések alapján tett megrendelést követően büdös, fogyasztásra alkalmatlan, tisztított libát vagy kacsát szállított házhoz az eladó. A hasonlóan kellemetlen tapasztalatok elkerülése érdekében a hatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag ismert eredetű, ellenőrizhető minőségű élelmiszert vásároljanak!
K. Kiss Gergely, 2017. december 21. csütörtök, 20:10
Fotó: Reuters

A különböző on-line felületeken, illetve nyomtatott helyi újságokban megjelenő hirdetésekben rendszerint csak egy telefonszám szerepel, ahol a megrendelést fogadják. A konyhakész, ámde fogyasztásra alkalmatlan, egész kacsa vagy liba kiszállítását követően a megadott telefonszám elérhetetlen, esetleg csak hitegetik a fogyasztót a reklamáció kezelésével.

A vásárlók panasza pedig jogos, hiszen a gyanútlanul átvett áru fogyasztásra alkalmatlan, büdös, romlott, láthatók rajta az előzetes fagyasztás jelei, sem a minősége, sem a tömege nem felel meg a megrendelésnek.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy kizárólag ismert eredetű, tehát nyomon követhető élelmiszereket vásároljanak! A termékek megfelelő jelölése az internetes hirdetések esetében is kötelező.

A megrendelés során és az élelmiszer átvételekor érdemes meggyőződni a házhozszállítással értékesített termék pontos származási helyéről, amire vonatkozóan a szállítónak hiteles dokumentummal, például számlával, szállítólevéllel kell rendelkeznie. A nem azonosítható eredetű vagy problémás minőségű terméket semmilyen körülmények közt nem szabad átvenni.

A témában további információk olvashatók a Nébih honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.12.21 21:53

Ami rosszabb, metilalkoholt. Ilyen az amikor következmények nélküli kuplerájt csinálnak egy országból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2017.12.21 21:24

Magyar gyomorba magyar szart ! Csak legyen rajta nemzeti szalag :)
"Jó lesz ez még a kínyes pösti nípeknek" ( Indul a bakterház)
-Azt a boltot ahol meg már a kacsagondozó neve is rajta van a csomagoláson azt különadókkal el kell üldözni mert nem magyar :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html