A szegmensben a teljes értékesítési összforgalom 138,5 milliárd forintot tett ki. A szórakoztató elektronikai szektorban 2016 harmadik negyedévében enyhe - 6,1 százalékos - értékbeli növekedés volt tapasztalható az előző év azonos időszakához képest. A folyamatos emelkedés hátterében továbbra is a LED televíziók állnak - 11,4 százalékos növekményt felmutatva -, ahol a 40'-nál nagyobb kijelzőátmérővel rendelkező készülékek iránti kereslet erősödött. Ezen kívül a hangprojektorok és akciókamerák forgalma változott pozitív irányba.

Háztartási nagygépek

2016 harmadik negyedévében a háztartásinagygép-szektor két számjegyű növekedést tudhat maga mögött, az értékesítés 19,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában regisztráltat. Minden árucsoport pozitív, köztük a legnagyobb kategóriában - a hűtőszekrényeknél - 16,4 százalékos növekedés látható. Bár a hűtőgépcsere-program hatásai már ebben a negyedévben is érezhetőek, a számok azt várhatóan az utolsó negyedévben tükrözik majd leginkább.

Háztartási kisgépek

A növekedés a háztartásikisgép-piacon 15,2 százalékos volt július és szeptember között. A szektor legnagyobb árucsoportjai - a porszívók, az ételelőkészítő kisgépek, a kávéfőzők és a borotvák - mind két számjegyű bővülést produkáltak. A vízforralók, a vasalók és a szájápolási termékek piacán azonban csak szerényebb mérvű bővülés volt tapasztalható.

Információs technológia

A szektor eladásai értékben 14 százalékkal csökkentek az év harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Jelentős, két számjegyű csökkenést szenvedett el két árucsoport is: a notebookoké és a tableteké. Szinte mindenütt csökkenés volt tapasztalható, növekedni csak az asztali PC-k, monitorok, billentyűzetek és egerek tudtak.

Telekommunikáció

A korábbi időszakokhoz képest 2016 harmadik negyedévében is növekedést mutatott a szektor: a tavalyi év azonos időszakához képest 9,8 százalékkal bizonyultak magasabbnak az értékesítési számok. A hagyományos telefonok eladása jelentősen esett (31,8 százalékkal), míg az okos telefonok két számjegyű bővülést produkáltak, mindezt az átlagárak emelkedése mellett.