Drágák az ingatlanok? Így nyerhet értékes négyzetmétereket

Ahogy emelkedik a családi házak négyzetméterenkénti bekerülési költsége, úgy próbálnak a kivitelezők spórolni azokon a helyiségeken, amelyeket nem tartanak fontosnak. Az egyik ilyen „áldozati szoba” a kazán helyisége, amelyet azonban nem lehet a végtelenségig összenyomni, mert akkor nem lesz hely a gépészetnek, arról nem beszélve, hogy a fűtőkörök megtervezése is nehezebb és költségesebb lesz. Erre van egy megoldásuk a Gépész Holding szakértőinek.
Szász Péter, 2020. november 17. kedd, 09:00
Fotó: Gépész Holding

A koronavírus-járvány és a bezártság sokakat ébresztett rá arra, hogy mennyire fontos a tágas otthon, ahová nem csak aludni és tisztálkodni járunk haza. Nem véletlen, hogy idén nyáron tovább erősödött a Budapestet érintő kiköltözési hullám.

Érd, Szigetszentmiklós és Gyömrő a sláger, de Délegyháza, Pócsmegyer és Nagytarcsa is kedvelt lakóhely lett az utóbbi időben. Itt a belvárosi négyzetméteráraknál jóval kedvezőbb feltételeket találni, azonban az elmúlt évek drágulása az agglomerációs településeket sem kerülte el. Nem csoda, hogy a kivitelezők ott próbálnak meg értékes négyzetmétereket nyerni, ahol tudnak ezzel azonban többet veszíthetünk, mint amennyit nyerünk.

A kazánházak, helyiségek kivitelezésekor fejtörést okozhat a tervezőknek a kazánokhoz csatlakozó különböző számú fűtőkörök megtervezése, illetve a kivitelezőknek annak kialakítása, hiszen ez az egyik legidőigényesebb feladatok közé tartozik.

A szakemberek hiánya és magas óradíja miatt érdemes a fűtés és melegvíz-előállítás kialakítására szánt időt minimalizálni. Nem beszélve arról, hogy ha nem hagyunk kellő teret a gépészetnek, akkor magunkkal szúrunk ki és extra költségekbe verjük magunkat.

Nagy helyigényű kazánházi szerelvények
(forrás: Gépész Holding)

Erre nyújt megoldást a FixTrend T-Box. amely egy hidraulikus váltóként funkcionáló fűtőköri osztó-gyűjtő. Ez a hagyományos rendszerek által igényelt térnek mindössze a felét foglalja el, ráadásul a kazán környezete sokkal rendezettebb benyomást kelt majd.

A berendezés váltó funkcióját egy dugó alá rejtett bypass szelep megnyitásával tudjuk aktiválni. Maga az alkatrész egy hőszigetelő kompakt dobozban kapott helyet, amit a falra lehet csavarozni a kazán alá vagy mellé. A T-box 3 különböző pozícióba telepíthető, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésre álló helyből.

Gépész Holding

Típustól függően 2, 3 vagy 4 fűtési kör kiszolgálására alkalmas. A 3 típusú keringető egység a következő fűtési zónákat szolgálja ki:

  • Direkt kör (magas hőmérséklet): melegvíz-tároló töltésére, radiátoros fűtéshez
  • Termosztatikus kevert kör: padló-fal-mennyezet fűtéshez
  • Állító motoros kevert kör. Ez a kör fűtési szabályzóval használható, padló-fal-mennyezet fűtéshez -hűtéshez

A termékekről bővebb információt talál a Gépész Holding oldalán.

A cikk megjelenését a Gépész Holding támogatta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.11.17 16:50

Szigetszentmiklós és Délegyháza csak azok számára kedvelt lakóhely, akiknek nem kell onnan minden nap bemennie Budapestre, majd haza, a déli M0-ás aiutóút körüli brutális közlekedési dugókon keresztül. Mert arrafelé csak lakóhely van, normális munkahely az nincs.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html