Green Holidays: ennyit fizettek ki eddig a károsultaknak

A Green Holidays biztosítója egyelőre kárelőleget fizetett ki, 50,4 százalékot, a bejelentett károk becsült összege 900 millió forint, a biztosítónak 500 millió forintig terjedő felelősségbiztosítása volt - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szóvivője kedden az M1-en.
Szabó Zsuzsanna, 2017. augusztus 8. kedd, 10:27
Fotó: Istockphoto

Szerinte a jelek arra mutatnak, hogy ezt az összeget a biztosító ki fogja fizetni, kérdés az, hogy milyen körben, és kiknek. A Mabisz szóvivője kifejtette, a Green Holidays csődben rendőrségi nyomozás folyik, jogértelmezési problémák vannak.

Nehéz kimondani, hogy ez esetben jogi kérdésről van-e szó, vagy bűncselekmény történt, valószínűleg mindkettő fennáll a jelek szerint - tette hozzá a szóvivő.

Gilyén hangsúlyozta, kormányrendelet határozza meg a fedezetbiztosítás szabályait, a biztosító jogalkalmazó. A kormányrendelet az utazásszervezőkre vonatkozik, a Green Holidays ügyben "beúsztak a képbe" olyan utazásközvetítők, amelyek az első jelek alapján, nem biztos, hogy jogosultak voltak ilyen típusú csomag értékesítésére.

A hétvégi viharkárokkal kapcsolatban a Mabisz szóvivője annyit közölt, hogy jellemzően sok volt a villámcsapás okozta kár.

HOZZÁSZÓLÁSOK