Hatalmas változások nyár előtt a Balatonnál

A Balaton partján terjeszkedik Varga Jenő korábbi sztárfelszámoló, cégeket vásárol és alapít, mint mondja: minél több kempinget és más ingatlant szeretne megszerezni és üzemeltetni a magyar tenger környezetében.
Komócsin Sándor, 2017. február 20. hétfő, 11:07
Fotó: Napi.hu

Néhány hete új tulajdonoshoz került a balatoni kempingeket üzemeltető Balatontourist Idegenforgalmi Kft. A vásárló Varga Jenő, egykori felszámoló, milliárdos üzletember - adta hírül a Világgazdaság. A cég valaha százmilliárd forint értékű turisztikai beruházást tervezett a Balaton körül, ám ebből nem lett semmi, majd a egyik tulajdonostól a másikhoz került.

Varga sztár volt a felszámolók között, ám korábban eldöntötte, hogy pályát változtat. Több olyan vállalatot is felvásárolt, amely a magyar tenger partján működik. Minél több Balaton-parti kempinget és más ingatlant meg a akar szerezni, hogy üzemeltesse azokat - mondta a gazdasági napilapnak.

Ezzel egyidejűleg hozzálátott a birtokába került cégek átalakításának: a régiekből részben újakat csinál. A kempingszolgáltatók klónozásával hatékonyabb struktúrát akar kialakítani az üzemeltetéshez - indokolta a Világgazdaságnak lépéseit.

HOZZÁSZÓLÁSOK