Idén jön az állami mobil

Még az idén kiépülhet az állami tulajdonú MVM Net hálózata, amelynek kiépítését a menekülthullám is befolyásolhatta - írta pénteki számában a Világgazdaság.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. november 13. péntek, 08:40
Fotó: Reuters

A 450 MHz-es frekcenciát megszerző, állami tulajdonú MVM Net hálózatépítését is befolyásolta a menekülthullám. A publikus hálózatok leterheltsége miatt a cégnek a déli határszakaszra kellett koncentrálnia a fejlesztését, és ha nem lesz nagy hideg a következő egy-két hónapban, akkor időre ki is épülhet a teljes hálózat. - írja a Világgazdaság.

Aranyosné Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója a napilappal azt közölte, hogy a most véget érő - négyéves - spektrumgazdálkodási időszakban 265 megahertznyi frekvenciát értékesítettek, ebből 130 milliárd forint bevétel folyt be. A hatóság a 3400-3800 megahertzes frekvenciákat várhatóan jövő év elején kínálja fel, az árverésre szóló felhívás hamarosan megjelenik. A 2020-ig tartó új spektrumstratégia szerint nem várható jelentős bevétel a frekvenciák eladásából.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matrica, 2015.11.13 08:47

Az eu segelyen megtollasodott kis fidesz oligarchak itt lehetoseg!!
Ha tenyleg extraprofit miatt dragak a magyar mobilkoltsegek, akkor konnyu dolgotok lesz!
Hahahahahaha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html