Itt a vége: befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását

Befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását. A hétvégére a teljes, 37 szerelvényes kontingens Magyarországon lesz - mondta Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője az InfoRádiónak.
Domokos László, 2018. május 29. kedd, 17:11
Fotó: Napi.hu

Már Magyarországon van 36 szerelvény, a maradék egy pedig a hétvégén megérkezik, így a teljes flotta itthon lesz. Ezzel befejeződött a járműcsere - mondta Gulyás Attila a rádióban.

Mivel jelenleg újítják a 3-as metró vonalát, így 21 szerelvénynél többre nincs szükség, ennyi új szerelvény pedig heteken belül minden vizsgával és engedéllyel rendelkezni fognak.

A járművek belső szerkezeteit teljesen felújították, új motort és elektromos berendezéseket kapott a szerelvény, csupán a kocsiszekrényből és az alvázból mentettek meg valamennyit a régi kocsikból a szakemberek - mondta Gulyás Attila. Bár a munkálatok kezdetén rengeteg kritika érte az orosz gyártót és a hazánkban végzett végösszeszerelésért felelős szakembereket, "most már azt lehet mondani, hogy normálisnak mondható együttműködés van". Mostanában nem fordult elő, hogy szerelvényeket kell kivonni a forgalomból, mint tavaly nyáron.

HOZZÁSZÓLÁSOK