Itt nyílnak az első MFB Pontok

Az első huszonhat MFB Pont legkésőbb május 20-tól fogadja az uniós források iránt érdeklődő kis- és középvállalkozásokat. A konzorcium tagjai - a Takarékbank Zrt., a B3 Takarék Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. - készen állnak az ügyfelek kiszolgálására. A résztvevő hitelintézetek kiterjedt fiókhálózata, erős vidéki jelenléte és évtizedes finanszírozási gyakorlata biztosítja a források ellenőrzött elosztását és földrajzilag arányos elérését, az új rendszerben azok a vállalkozások is olcsó finanszírozáshoz juthatnak, amelyek korábban kimaradtak az uniós források felhasználásából - adta hírül a Takarékbank.
Napi.hu, 2016. április 20. szerda, 16:06

Az első 26 MFB Pont húsz takarékszövetkezet, az FHB Bank Zrt, valamint a Budapest Bank Zrt. fővárosi és vidéki - megyei jogú városokban lévő - fiókjaiban nyílik meg. Az év végéig összesen 442 MFB Pont jön létre: 3 Budapesten, 23 a megyei jogú városokban, 159 a 10.000 főnél nagyobb településeken, valamint további 257 pont a tízezer főnél kisebb lélekszámú településeken nyílik meg.

Az MFB Pontok országos lefedettségének kialakítását, így az uniós források földrajzilag arányos elérhetőségét a konzorciumi partnerek kiterjedt fiókhálózata biztosítja: a résztvevő hitelintézetek országszerte több mint 1600 fiókot működtetnek, erős vidéki jelenlétüknek köszönhetően a társas vállalkozások és egyéni vállalkozók mellett ki tudják szolgálni az őstermelői/családi gazdálkodói ügyfélkör igényeit is, az új rendszerben az uniós források azokhoz a vállalkozásokhoz is eljuthatnak, amelyek korábban kimaradtak a források felhasználásából.

A visszatérítendő uniós források szabályozott, ellenőrzött felhasználását - többek közt annak biztosítását, hogy az olcsó forrásokhoz csak az arra valóban jogosultak juthassanak hozzá - a nyertes konzorciumi partnerek évtizedes finanszírozási-ügyfélkezelési gyakorlata szavatolja. A konzorcium tagjai jelenleg is meghatározó szerepet játszanak a hazai mikro-, kis- és közép vállalkozások finanszírozásában, összesen közel negyedmillió vállalkozói ügyfelet szolgálnak ki teljes körű banki és pénzügyi szolgáltatással. Mindemellett sokéves gyakorlattal rendelkeznek az uniós, illetve egyéb állami forrásokhoz kapcsolódó finanszírozási termékek - támogatás megelőlegező hitelek, önerő finanszírozás - értékesítésében, továbbá pályázati tanácsadással is kiszolgálják a kkv-szegmens szereplőit.

A konzorcium tagjainak várakozásai szerint az új elosztási rendszer, illetve az MFB Pontok kialakítása jelentősen segítheti a kis- és közép vállalkozások forráshoz jutását és az uniós források hatékony kihasználását hozzájárulva ezzel a beruházások élénküléséhez, valamint a kkv-szektor versenyképességének növeléséhez.

Itt nyílnak az első MFB Pontok
PénzintézetTelepülés
3A TakarékszövetkezetSzolnok
Dél-Zalai Egyesült TakarékszövetkezetNagykanizsa
Eger és Környéke TakarékszövetkezetEger
Endrőd és Vidéke TakarékszövetkezetBékéscsaba
Felsőzsolca és Vidéke TakarékszövetkezetMiskolc
Fókusz TakarékszövetkezetKecskemét
Hajdú Takarék TakarékszövetkezetDebrecen
Hungária TakarékSzekszárd
Mecsek Takarék SzövetkezetKaposvár
Pannon Takarék Bank Zrt.Győr
Pannon Takarék Bank Zrt.Tatabánya
Pillér TakarékszövetkezetHódmezővásárhely
Pillér TakarékszövetkezetSzeged
Rajka és Vidéke TakarékszövetkezetSopron
Sajóvölgye TakarékszövetkezetSalgótarján
Savaria TakarékszövetkezetSzombathely
Szabolcs TakarékszövetkezetNyíregyháza
Szigetvári TakarékszövetkezetPécs
Zalavölgye TakarékszövetkezetZalaegerszeg
B3 Takarék SzövetkezetBudapest
B3 Takarék SzövetkezetÉrd
B3 Takarék SzövetkezetSzékesfehérvár
B3 Takarék SzövetkezetVeszprém
Budapest Bank Zrt.Budapest
Budapest Bank Zrt.Dunaújváros
FHB Zrt.Budapest
Forrás: Takarékbank

HOZZÁSZÓLÁSOK