Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A két fél 2006. szeptember 28-án kötöttek szerződést utcabútorok telepítésére, üzemeltetésére és reklámcélú hasznosítására, amit a fővárosi önkormányzat 2015 októberében felmondott.

Valóságos "oszlopháború" tört ki, amelynek során a főváros elkezdte elbontani a cég hirdetőoszlopait. Ezt a bíróság a Mahir kérelmére megtiltotta. A Fővárosi Törvényszék először 2016 szeptemberében hozott elsőfokú ítéletet, amelyben megállapította, hogy a felmondó nyilatkozat hatálytalan. Ezt a Debreceni Ítélőtábla 2017 februárjában helyben hagyta - ismertette a 24.hu.

Ezután a Kúria az eljárás részbeni megismétléséről döntött, ezért született szerdán ismét másodfokú, jogerős ítélet, amelynek alapján a Mahir Cityposter tovább használhatja a budapesti hirdetőoszlopokat. (A cég közben átkerült Simicska Lajostól Nyerges Zsolt üzletemberhez.)

A per lezárultával a cég kártérítési követelést érvényesíthet, becslésük szerint a fővárosi önkormányzat 100 millió forintot meghaladó kárt okozott nekik azzal, hogy pótolni kellett az eltávolított oszlopokat - olvasható a cikkben.

A kép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu.