A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyílt közbeszerzésen keres biztosítót 1455 gépjárműve kötelező felelősségbiztosítására (kgfb) - írta a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva az MTI. Az autók száma 20 százalékkal emelkedhet, a biztosítási időszak 2013-ra szól. A kiírás szerint az ajánlattevőknek vállalniuk kell, hogy ha a bejelentéstől számítva 2 napon belül nem kezdik meg a kárfelvételt, akkor naponta 30 ezer forint kötbért fizetnek. Ajánlatot október 1-jéig lehet tenni.

Ajánlatot az a biztosító tehet, amelynek az elmúlt három évben volt legalább három, egyenként legalább 10 millió forint értékű kgfb-szerződése. A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást vállaló ajánlattevővel kötnek majd szerződést.

A NAV központi hivatala 235 új, felső-közép és közép kategóriába sorolt személygépjárművet is beszerez. Az ajánlattételi határidő ma járt le. A NAV tájékoztatása szerint több mint 1400 járművet használ, ezek közül a tender keretében alapvetően a bűnügyi, bevetési, revizori, illetve végrehajtási szakterületeken használt autókat - a 10 évnél idősebb, illetve több mint 200 ezer kilométer futottakat - cserélik le, a teljes járműpark 16 százalékát.