Koronavírus: mi a helyzet az M3 felújításával?

Az M3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai jelenleg a tervezett ütemezés szerint haladnak a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet ellenére is - adta hírül a BKV Zrt.
Domokos László, 2020. március 26. csütörtök, 10:40
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

A felújításon dolgozók védelme érdekében az alagútban és az állomásokon területileg széthúzott munkavégzés zajlik, a szűkebb üzemi helyiségekben pedig alaposan átgondolt munkaszervezés mellett folytatódik a korszerűsítés.

Kőbánya-Kispest metróállomásnál az új sínpárok már a helyükre kerültek, és hamarosan befejeződik - a vonatok elektromos ellátását biztosító - úgynevezett harmadik sín burkolatának szerelése is.

A dízel tehervágánygépkocsik (TVG-k), szinte megállás nélkül róják a köröket Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér között, hogy az építési anyagok, szerszámok, új gépek, berendezések beszállítása valamint a hulladékok kiszállítása ne okozzon fennakadást.

A legfontosabb új berendezések - légkezelők, főszellőzők, vízköddel oltó berendezések - már a helyükön vannak. Az elektromos bekötések után, a jelenlegi ütemterv szerint nyár végén kezdődhetnek el a tesztelési folyamatok.

Az állomásokon beépített álmennyezetek és falburkolatok tartószerkezete látványosan átalakította az utasterek képét, a Határ úton és Ecseri úton lerakott padlóburkolatok pedig már sejtetik, milyen színvilággal újulnak meg a metrómegállók - adta hírül a BKV Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK