Lecsapott a hatóság - egy tonna húst vontak ki a forgalomból (videó)

Egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság körülbelül 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését - derül ki a Nébih közleményéből.
Szabó Zsuzsanna, 2018. január 30. kedd, 08:50
Fotó: Napi.hu

A Nébih közleménye szerint a siklósi NPK Charolles Kereskedelmi Szociális Szövetkezet az általa gyártott termékek nyomon követhetőségét nem biztosította, a nyomon követési dokumentációt nem vezette. Az ellenőrzés során 66 tétel, körülbelül 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket.

A forgalomból kivont tételek döntő többségükben nem voltak nyomon követhetőek, és az egységben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök. Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el.

A nyomon követhetőség hiánya miatt a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását.Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a hatóság. (Fertőzött élelmiszer miatt adott ki figyelmeztetést a hatóság)

Képünk forrása: Nébih

HOZZÁSZÓLÁSOK