Lezárták az Árpád-hidat

Rövid ideig mindkét irányból le kellett zárni az Árpád-hidat Budapesten, miután egy vegyianyagokat szállító teherautó tartálya megsérült. Délután fél 3-kor újra megindult a forgalom Pestről Buda felé, az 1-es villamos is teljesen vonalon közlekedik - írja közleményében a BKK.
Szabó Dániel, 2017. március 7. kedd, 15:09
Fotó: Napi.hu

A balesetet az okozta, hogy egy hídon áthaladó teherautón felhasadt egy ezerliteres tartály, az út felületre aceton folyt. A robbanásveszélyes, mérgező anyag eltakarítása miatt zárták le a hidat.

Az acetonos tartály szivárgását a tűzoltók megszüntették, azt még vizsgálják, mi okozta a balesetet, mondta az MTI-nek Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az elhárítás ideje alatt a a 34-es és a 106-os busz az Árpád hídi metróállomás helyett a Nyugati pályaudvartól, a Margit hídon át közlekedik mindkét irányban. A 26-os busz pedig egyáltalán nem közlekedik. Korábban az 1-es villamos sem közlekedett a Vörösvári út és az Árpád-híd között, de délután 14.30-kor feloldották a korlátozását.

Legutóbb februárban volt hasonló méretű lezárás a Hungária körúton, ami miatt a villamosok nem jártak a teljes szakason. Akkor hat jármű ütközött össze szombaton Budapesten a Hungária körúton, a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál, a mentők öt gyereket kórházba vittek.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Raccishay, 2017.03.07 17:48

A villamos teljesen vonalon közlekedik... Nagyon durván tele vagytok helyesírási hibákkal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html