Közlekedés: változás májustól Budapesten

A koronavírus járvány miatt bevezetett szünet után a Lime e-robogós flottája május elsejétől újra elérhető lesz Budapesten - adta hírül a szolgáltató.
Domokos László, 2020. április 30. csütörtök, 15:59
Fotó: Getty Images

A friss bejelentés szerint a Lime péntektől újraindítja működését Budapesten.

Még március közepén a szolgáltató egész Európában és Észak-Amerikában - köztük a magyarországi fővárosban - is begyűjtötte a teljes flottát, ezzel átmenetileg szüneteltetve a tevékenységét. Budapest a világ első városai között van, ahol a működés újra megkezdődik.

Az elektromos rollerek alternatív közlekedései módot kínálnak azok számára, akik a társadalmi távolságtartás szabályait követve kívánnak közlekedni. A dél-koreai városokból, Szöulból és Busanból származó jelenlegi tapasztalataink alapján tudjuk, hogy az egyéni mobilitási lehetőségek használata hozzájárul a koronavírus járványgörbének laposításához - mondta Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője. A társaság működési területe ugyanaz marad, de a korábbinál kisebb flottával indul újra.

A cég 2019. május 1-jén kezdte meg működését Budapesten. Az újrabevezetés alkalmával a zöldszínű rollercég az új felhasználói számára Budapesten ezer forint (15 perc) értékű ingyenes utazást biztosít.

A felhasználók és a személyzet biztonsága érdekében új intézkedéseket vezettek be, többek közt rendszeresen tisztítják a kétkerekűek minden olyan részét, amelyet az ügyfelek megérinthetnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK