Nem kerülhet utcára a Tesco áruházlánc több ezer magyarországi alkalmazottja, amennyiben az érdeklődő befektetők elfogadható vételárat alkudnak ki a vállalat regionális érdekeltségeire, köztük akár az itteni boltokra - írja a Magyar Nemzet. A napilap azokra az elemzői forrásokra céloz, amelyek szerint a brit áruházlánc a lengyel után más kelet-közép-európai leányvállalatait is eladhatja.

Föl sem merülhet, hogy a magyarországi kiskereskedelemben a legnagyobb foglalkoztatóként jegyzett Tesco áruházlánc esetleges átalakulásával több ezer áruházi dolgozónak veszélybe kerül a munkahelye. A multivállalat alkalmazottai számíthatnának a továbbfoglalkoztatásra a kiskereskedelemben és más, munkavállalókat segítő megoldásokra is. A napilap megfogalmazása szerint erről értesültek.

A Magyar Nemzet meg nem nevezett londoni forrásai szerint a járvány teremtette globális piaci helyzetben az eddigi pénzügyi vizsgálatok alapján inkább az online jelenlétet preferálnák a Tesco központjában, ami a lap szerint - utal arra, hogy előbb-utóbb biztosan lesz kérő az értékesebb ingatlanok többségére, akár Magyarországról is. Hozzátették, hogy akárcsak itthon, az ­angliai kereskedelemben is kész tényként kezelik a várható iparági fordulatot.