Magyar céghez kerül át számos Tesco-dolgozó

A Tesco és a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. stratégiai együttműködését kötött, így a jövőben a társaság látja el az áruházlánc magyarországi áruszállítási feladatait. A hosszú távú együttműködés mind a Tesco gyáli, mind a herceghalmi logisztikai központ szállítmányait érinti.
Napi.hu, 2016. szeptember 1. csütörtök, 11:34
Fotó: Napi.hu

A kiskereskedelmi lánc az áruszállítás szervezésére egyetlen, új csapatot alakított ki, illetve megállapodást kötött a Waberer's-Szemerey-vel: a jövőben a cég látja el azokat a feladatokat, amelyek eddig a Tesco saját áruszállítási csapatának hatáskörében voltak.

A megegyezés kiterjed arra is, hogy a Tesco korábbi munkavállalóinak a foglalkoztatási feltételei változatlanok maradjanak, beleértve a fizetések színvonalát is - adta hírül a bolthálózat.

Az együttműködés keretében az eddig a Tesco-Global Áruházak Zrt. személyi állományába tartozó gépjárművezetők, tolatómunkások és áruszállítási karbantartók a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. alkalmazásában folytatják munkájukat, ahol garantálják a munkakörük megtartását, illetve a munkaviszony feltételeinek megőrzését.

A logisztikai raktárakban történt kiszervezés körülbelül 200 munkavállalót érint - hozta nyilvánosságra a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.09.01 11:41

Ugyenz csinálták a korábbi cégükkel is ( holland volt az istenadta, e neve annak megfelelő - de csak Rajner ) - eltűnt az egyik pillanatról a másikra....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html