Mégis összejön az álomszerződés?

Egy orosz konzorciumi társsal közösen az állami Dunakeszi Járműjavító egymilliárd euró értékben 1300 vasúti kocsit szállíthat az egyiptomi állami vasútnak - írta keddi számában a Magyar Idők, a RailwayGazette.com nemzetközi szakportálra hivatkozva.
Domokos László, 2018. október 2. kedd, 07:03
Fotó: Pixabay

A sok éve húzódó beszerzés végére néhány nappal ezelőtt Kairóban tettek pontot - derül ki a cikkből.

Az ötéves szerződés keretében összesen 1300 vasúti személykocsit szállíthat az orosz-magyar konzorcium, a Transzmasholding Hungary az egyiptomi állami vasutak (ENR) részére. A kocsik legnagyobb része (ezer darab) harmadosztályú, felerészben légkondicionált. Másodosztályúból 180, első osztályúból 90, büfékocsiból 30 készül majd - írta az MTI.

Az orosz fél tervezi a kocsikat és gyártja a legfontosabb alkatrészeket, valamint a végtermék felét készíti el. A magyar konzorciumi tag Dunakeszi Járműjavító gyártja a járművek másik felét, miközben a finanszírozásról az Eximbank gondoskodik. A projektben olyan alkatrészeket és részegységeket használnak fel, amelyek végleges felszerelését egy helyi üzemben végzik, amelyben a Transzmasholding International együttműködik az egyiptomi hadsereg termelőszervezetével. A projektet Egyiptom, Magyarország és Oroszország kormánya támogatásáról biztosította.

A Dunakeszi Járműjavító részvényeinek 64,9 százalékát 2014-ben vásárolta vissza az állam 6,9 millió euróért a korábbi tulajdonos Bombardier-től - emlékeztet a Magyar Idők.

Fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.10.02 08:34

Jó hír, komoly üzlet, és hogy-hogy nem, a nyugati multikkal ellentétben még pár milliárdocska állami támogatás sem kell hozzá az adónkból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2018.10.02 07:57

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html