Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lidl Magyarország 2016 januárja óta összesen 52 százalékos béremelést valósít meg a bolti és raktári fizikai munkavállalók körében. Ennek keretében az üzletlánc 2018. március 1-jétől közel 4000, az üzletekben és a logisztikai központokban dolgozó, fizikai munkát végző munkavállalót érintő, átlagosan 20 százalékos béremelést hajt végre - olvasható a cég közleményében.

A béremelést követően a bolti dolgozók számára havi 290 ezer és 320 ezer forint közötti bruttó járandóság érhető el, 8 órás munkaidőben. E mellé a Lidl Egészségprogram éves szinten 96 ezer forint értékű komplex egészségügyi szolgáltatását is biztosítja minden munkavállalója számára a vállalat, amely országszerte magánklinikai környezetben kínál számukra prevenciós és a gyógyulást elősegítő ingyenes megoldásokat.

Az üzletvezetők esetében az elérhető havi bruttó járandóság 658 ezer forinttól egészen 720 ezer forintig terjedhet, 8 órás munkaidőben. Az áruházlánc - korlátlan magáncélú használattal, minden költséget 100 százalékban átvállalva - személyautót is biztosít üzletvezetőinek, akik szintén igénybe vehetik a vállalat által garantált egészségügyi szolgáltatást.

A vállalat munkavállalói bérét számos további juttatással egészít ki, így többek között egy közel 50 partner-üzlethálózatban érvényesíthető 5-50 százalékos kedvezményprogrammal, valamint a törvényi előírásoknál nagyobb mértékben, 100 százalékban téríti a dolgozók munkába járási költségét is. A Lidl Magyarország, képzésekkel és különböző programokkal is hozzájárul a dolgozók mindennapjaihoz - közölte a cég.

Év elején már csendben az Aldi meglépte a bérfejlesztést. A Blokkk.com számításai szerint a kezdő fizetések eladói munkakörben nyolc órára számítva havi bruttó 272 ezer forintra emelkedtek, de 10 év munkaviszony után már bruttó 352 ezer forintot kínál a dolgozóknak a német diszkontlánc.