Megszólalt a MET-csoport

Több, a MET Csoport és az MVM Csoport közötti szerződést negatív színben feltüntető, valamint az energiaszektor humánpolitikai sajátosságait félreértelmező állítás jelent meg a médiában az elmúlt időszakban - állírja a MET Csoport marketing és kommunikációs igazgatósága, hangsúlyozva: a cégcsoport nem kedvezményezettje jogszabályoknak, politikai kapcsolatot nem ápol.
MTI, 2015. február 11. szerda, 16:49
Fotó: Napi.hu

A MET a Demokratikus Koalíció ugyancsak szerdai közleményére reagált, amelyben Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt elnökségi tagja a többi közt azt írta: a cégcsoport tulajdonosi struktúráját illetően egy orosz üzletember mellett egy "magyar oligarcha", Garancsi István is érdekelt, aki a Videoton futballklub tulajdonosa, és Orbán Viktor miniszterelnök "jó barátja".

Hozzátette: a menedzsment meghívásának eleget téve szerdán találkozott a MET vezérigazgatójával, akinek nem volt elegendő hatásköre eloszlatni a tulajdonosi háttérrel kapcsolatos gyanúkat. A DK szerint "az MVM közreműködése nélkül nem gazdagodhatna az offshore cégháló", ezért érdekes, hogy miképpen szerződhetett egy állami cég "az államnak káros módon", különösen olyan üzleti környezetben, ahol "több, a szerződés előtt MVM-nél dolgozó ma már a MET sorait erősíti".

A MET közleményében azt írta: az elmúlt időszakban a médiában és a politikai közbeszédben több olyan állítás jelent meg, amely negatív színben tünteti fel a MET Csoport és az MVM Csoport között létrejött egyes szerződéseket, valamint "félreértelmezi az energiaszektor általános humánpolitikai sajátosságait".

Közölték: a MET menedzsmentje személyes, szakmai beszélgetésre hívta a Demokratikus Koalíció politikusát, hogy szakértőivel értelmezze az említett szerződések valódi hátteréért, és bemutassa az iparág legfontosabb folyamatait.

A közleményben idézik Szabó Gergelyt, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatóját, aki a látogatással kapcsolatban azt mondta: a rendelkezésre álló időben minden lehetséges kérdést megválaszoltak. Hozzátette: az energetika nem könnyen érthető téma, ezért természetesen egy ilyen beszélgetés után senkiből nem lesz azonnal energiapiaci szakértő.
Hangsúlyozta: a MET nem kedvezményezettje jogszabályoknak, politikai kapcsolatot nem ápol. A cégcsoport továbbra is nyitott a szakmai jellegű beszélgetésekre, kifejezetten szakmaiakra, mert - idézik a vezérigazgatót - "a napi politikai előnyszerzéshez nem kívánunk asszisztálni".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hoher, 2015.02.11 17:06

Hehe...
Gondolom az sem volt politikai dontes hogy a bukott emfesz nagy es kozepes ugyfeleit 1az1 ben megkaptak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html