Máshol már leszerepelt az MKB új szoftvere?

Az MKB Bankban frissen bevezetett Flexcube rendszert korábban két Magyarországon is működő bank megvásárolta már, de a Népszava információi szerint mindkét esetben súlyos problémák voltak vele.
Domokos László, 2018. augusztus 22. szerda, 08:23
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Öt napra bezárt június 29-én az MKB Bank és az online szolgáltatások sem voltak elérhetőek, mert a pénzintézetben a teljes informatikai rendszert lecserélték. Bár a bank július 5-én azt tudatta, hogy az átállás sikeres volt, a következő időszakban több ügyfél is jelezte, hogy nem tudja megfelelően használni a bank szolgáltatásait.

Az MKB által megvásárolt Flexcube rendszerrel már korábban is adódtak problémák és ez nem volt ismeretlen a hazai bankszektor vezetői előtt sem. A Népszava egy forrása szerint két Magyarországon is működő bank használta a Flexcube-ot évekkel ezelőtt, de végül mindkét pénzintézet vezetői úgy döntöttek, hogy inkább megszabadulnak tőle, mert folyamatos problémákkal szembesültek.

Egy informatikai cég vezetője szerint egy ilyen nagyságrendű váltás-fejlesztés egy MKB szintű bank esetében 80-120 millió dollár (23-34 milliárd forint) közötti összegbe kerülhet - a pontos összeget a bank sosem közölte.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK