Pénzre van szüksége? Akkor erről tudnia kell!

Új eszközzel segíti a vállalkozások pénzügyi döntéseit a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kezelésére számos támogatott hitelprogram idult. Az MNB új hiteltérképének célja, hogy a vállalkozások a méretüknek, tevékenységüknek és hitelcéljaiknak leginkább megfelelő hitelterméket néhány kattintással megtalálják.
Herman Bernadett, 2020. augusztus 12. szerda, 13:13
Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére többféle gazdaságpolitikai intézkedést hoztak. Az MNB Növekedési Hitelprogramjának (NHP Hajrá!) és Kötvényprogramjának (NKP) átalakítása, valamint kibővítése mellett számos további támogatott hitelprogram jelent meg, amelyek összesen 2000 milliárd forintot meghaladó összegű kedvező finanszírozást biztosítanak a vállalkozásoknak.

A hitelek hatékony és sikeres felhasználásához fontos, hogy a hazai vállalkozások egyszerűen és gyorsan képesek legyenek áttekinteni az elérhető lehetőségeket és azok közül a céljaikhoz leginkább illő terméket kiválasztani. Az új Hiteltérkép célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak eligazodni az MNB, az Eximbank, az MFB és a KAVOSZ által fejlesztett hiteltermékek között. Ehhez az MNB egy naprakész és könnyen áttekinthető, néhány kattintással a vállalat méretére, tevékenységére és hitelcéljára szabható termékválasztó oldalt tett elérhetővé.

HOZZÁSZÓLÁSOK