MSZP: az állam beszállt a szennyvíziszapüzletbe

A Mátrai Erőmű megvételével az állam is tulajdonossá vált az erőmű területén lévő, szennyvíziszap feldolgozását végző Geosol Kft.-ben - mondta Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke sajtótájékoztatón. A politikus választ vár arra, hogy visz-e a társaság külföldről szennyvíziszapot Visontára - írta az MTI.
Domokos Erika, 2020. január 5. vasárnap, 19:06
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Geosolnak, amely Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos vállalkozóhoz köthető, decemberben, egy héttel az erőmű állami megvétele előtt módosult a környezethasználati engedélye. Korózs Lajos szerint ezzel a társaság az erőmű történetében példátlan mértékűre növelte a feldolgozható szennyvíziszap mennyiségét.

Korózs Lajos arról is beszámolt, hogy nem kapott kielégítő választ az illetékes tárcától az erőmű területén történt haláleset körülményeivel kapcsolatban, ezért további kérdései vannak. Egy fiatalember azért vesztette életét, mert megrogyott a zagytározó gátja, ami maga alá temette a férfi munkagépét. A politikus arra ugyan választ kapott, hogy a zagytározóban nincs veszélyes hulladék, arra azonban nem, hogy miként ázhatott át és rogyhatott meg mintegy húsz méter hosszan annak gátja. Az államtitkári válaszból kiderül, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik az üggyel kapcsolatban. Választ vár arra is: milyen karbantartási tevékenységet végez az erőművel szerződésben lévő Szénégető Kft., és mely munkákat látja el az erőmű saját karbantartó cége - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.05 20:41

Ezek tényleg minden sz@rt lenyúlnak.
Korábban csak a szemetet hordtuk be más országokból, most már a sz@rt is.
Nemrég terjengett a főváros környékén rohadt nagy bűz, valószínűleg ennek az előszele lehetett.
Magyarország halszagú!
Esetleg sz@rszagú.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html