No, ezért nincs elég szerelő Magyarországon

Havi nettó 750 ezerért csábítják a magyar villanyszerelőket Németországba. Az energiaipari cégek is egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdenek, egyre több villanyszerelő szakemberre lenne szükség. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület felmérése szerint évente legalább 600 villanyszerelőre volna szükség, 45 százalékkal többre, mint ahány végzős diák jelenleg van.
K. Kiss Gergely, 2017. december 3. vasárnap, 10:13
Fotó: Napi.hu

Több száz villanyszerelőt keresnek a különböző álláskereső portálokon. Eközben külföldön is nagyon keresettek a magyar szakmunkások, mindössze egy erős alap német nyelvtudás kell, B típusú jogosítvány és némi külföldi munkatapasztalatra van szükség, cserébe viszont a havi 750 ezres fizetés is elérhető - figyelmeztet a hvg.hu.

A portál idézi a Pénzcentrum állásszemléjét, amely egy gyöngyösi cég példáját hozza föl, ott havi nettó 200 ezer forintos fizetést ajánlanak, plusz éves bónuszt, valamint szakmai tréningeket. Az egyik Nyugat-Magyarországon működő multinacionális vállalat már nettó 300 ezer forintos bért és céges autót ajánl. Az álláskereső portálokon vannak olyan hirdetések, amelyekben a havi nettó fizetési keretet 174 000-250 000 forintban határozták meg.

Külföldön is keresettek a jó szakmunkások. Az interneten többnyire alapfokú nyelvtudással, B típusú jogosítvánnyal, többéves munkatapasztalattal és befejezett villanyszerelői végzettséggel rendelkező villanyszerelőket keresnek. A fizetések változóak. A kezdő bér nettó 1600 euro, de megjegyzik, hogy ez teljesítményfüggő, máshol nettó 2200-2500 eurót ajánlanak az új munkavállalóknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.12.03 14:34

@krax+:
Egy gyerekkorában agyonvert barom osztja az észt és csinál fajtájából tolvajt és hazug embert. Orbán egy gazember, ezt lassan mindenki megérzi már.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krax+, 2017.12.03 14:29

Na ja, azok a "haldokló nyugati társadalmak" csak a haláltusájukat felgyorsítják fel azokkal a bérekkel! :-)
A vezér jól megmondta nekik, mégsem hallgatnak rá, hogy a "jövő", az az olcsó bérű "munkaalapú" társadalmi berendezkedéseké! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html