Őrült roham a magyar boltokban, mi jöhet még?

A szabad péntek előtti csütörtökön megrohanták az üzleteket az emberek, karácsony előtti forgalomban taposva egymás lábát. Hiába nyitottak ki a boltok szombaton, kicsi volt a bevételük. A szakszervezetek december 24-ét látnák szívesen a munkaszüneti napok között.
Komócsin Sándor, 2017. április 19. szerda, 09:09
Fotó: Napi.hu

Szokatlan volt a nagypénteki munkaszüneti nap az embereknek - legalábbis a Magyar Nemzet cikke szerint ez derül ki a csütörtöki bevásárlási fogalomból. A vevők úgy rohanták meg a boltokat, mintha négy napig semmi további esélyük nem lenne erre, ezért brutális "karácsonyi" tömeg alakult ki a pultok előtt.

Az áruházláncok beszámolói szerint ezen a napon 15-25 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak le, mint tavaly ilyenkor. A szombat viszonyt gyengébben alakult a várakozásaiknál. A munkaadók szakmai szervezete szerint le kellene állni a további ünnepnapok kijelölésével, mert az már túl nagy kiesést okozna a gazdaságban.

A kereskedelmi szakszervezetek tagjai nem voltak elájulva a plusz szabadnaptól, ugyanis szombaton sokuknak dolgozniuk kellett, ami elrontotta négynapos pihenésüket. Ezért továbbra is december 24. munkaszüneti nappá tételét támogatnák, mert azzal többnapos egybefüggő szünetet lehetne előállítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK