Összeomlott az OTP rendszere, hamar megjavították (frissítve)

Hétfőn délelőtt leálltak az OTP internetes szolgáltatásai és a mobilbank is akadozott. A bank gyorsan kijavította a hibát. Nem sokkal dél után már működtek a rendszerek.
Herman Bernadett, 2020. február 24. hétfő, 11:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A hitelintézet a honlapján arról tájékoztatott, hogy technikai okokból az OTPdirekt internetbank, a SmartBank, illetve az internetes fizetési szolgáltatás (beleértve a vámfizetést) nem volt elérhető hétfőn kora délelőtt.

A bank közölte, nagy erőkkel dolgoztak a hiba kijavításán, és az ügyfelek türelmét kérte.

Pár perccel 12 óra után helyreállt a szolgáltatás, működött a bank netbankja és a korábbi figyelmeztetés is lekerült az OTP oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2020.02.24 14:48

@sziddha:
Nem mentegetni akarom az OTP-t, de az elkövetkező két hétben egy csomó banknál lesznek hasonló bakik. Az azonnali átutalási rendszer bevezetése miatt alapvető változtatások szükségesek valamennyi bank rendszerében.
Nekem az elmúlt napokban három figyelmeztető sms és banki üzenet (NETbank felületen), ami az esetleges üzemzavarokra figyelmeztet.
Valahogy csak kibírjuk ezt a két hetet, amúgy meg jó az irány! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sziddha, 2020.02.24 14:37

Csányi uraságnak a 100 milliárdos profitból sokkal többet kellene a banki rendszerek biztonságára költeni !
Időszerű lenne,ha egy normális gazdasági társaság működésének megfelelően , az elnöki és a vezérigazgatói
posztot ketté választanák ! Jelenleg a vezérigazgató gyakorlatilag önmagát ellenőrzi elnökként !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html